Köpvillkor

Läs igenom köpvillkoren innan du beställer catering online. Genom att lägga en beställning godkänner du köpvillkoren.

Allmänt

De här köpevillkoren gäller för dig som kund vid beställning av varor från Gränby storbutik G. Carlson, 556282-3657, adress Marknadsgatan 1, 75460 Uppsala.
ICA Kvantum Gränby´s verksamhet är registrerad hos miljöförvaltningen i Uppsala
och verksamheten kontrolleras regelbundet av kommunen.

Via webbshopen kan privatpersoner och företag beställa varor som du väljer att hämta i vår butik i Gränbystadens galleria eller få levererat med bud.

Genom att godkänna köpevillkoren intygar du att du är 18 år och att inga andra
hinder finns för att du godkänner dessa köpevillkor. Ett godkännande innebär att
du accepterar att följa köpevillkoren vid användning av tjänsten. Så snart du
genomför din första beställning skickas ett bekräftelsemejl/bekräftelsesms till den epost/telefonnummer du angivit. Du ansvarar för att de uppgifter du lämnar vid beställning är korrekta och uppdaterade samt att dina uppgifter hålls uppdaterade vid behov. Dina
kunduppgifter ska hållas strikt konfidentiella och får inte spridas.

Bryter du mot köpevillkoren har ICA Kvantum Gränby rätt att avsluta köpet och du meddelas då via epost/sms.

Betalning

Du betalar dina varor via kortbetalning eller swish. Kortbetalning sker via Mondido’s betaltjänst. Du kan även betala i butiken i samband med att du hämtar ut din catering. Har du beställt hemleverans och vill betala i butiken ska din beställning vara betald senast dagen innan leverans. 

Faktura för företag sker via ICA Kvantum Gränby, med fakturaavgift 50:-/faktura+moms med betalningsvillkor 10 dagar om annat inte avtalats och dröjsmålsränta 18%/faktura.

Priser och utbud

Aktuella priser på varor och eventuell leveranskostnad visas alltid i webbshopen. ICA Kvantum Gränby har möjlighet att genomföra förändringar gällande avgiftens storlek och/eller tjänstens innehåll. Vid stora förändringar av tjänstens innehåll uppdateras köpevillkor och en ny version hålls tillgänglig via webbshopen. Du ansvarar själv för att se till att du tagit del av den senast uppdaterade versionen. Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) inklusive 12% moms. Produktbilderna på hemsidan garanteras inte att varans exakta utseende återges. Vi reserveras oss för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på webbshopen samt slutförsäljning och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser.

Innehåll i produkterna

Vi hanterar många livsmedel i våra lokaler, det kan därför finnas spår av samtliga 14 allergener i samtliga produkter. Har du frågor kring innehållet är du välkommen att kontakta oss via telefon 018-566055.

Vi reserverar oss för att, i undantagsfall, behöva byta ut vissa ingredienser/råvaror i våra bufféer. De byts då ut mot lämpliga och likvärdiga ersättningsvaror. Det kan till exempel bli aktuellt vid råvarubrist eller om ursprungsingrediensen av annan anledning behöver bytas ut eller ersättas.

Villkor för beställning av bud

Vi anlitar ett externt transportbolag. Bud inom Uppsala levereras normalt inom 30 min och körs direkt från Kvantum till din adress.  Ica Kvantum Gränby är kvalitetscertifierade för vår matsäkerhet och vi garanterar att maten du beställt från oss har hanterats på bästa sätt för maximal kvalitet och hållbarhet. När beställningen lämnar Kvantum temperaturmäter vi all mat. Temperaturen på maten är då i intervallet +4 – +8 °C. För bästa hållbarhet förvaras maten i kyla fram till ca 30 min innan servering. För att vi ska kunna hjälpa till med hemkörning av er catering måste ansvaret för maten övergå till dig som kund när maten lämnar Kvantum. 

Genom att godkänna köpvillkoren intygar du att du är medveten om att ansvaret för maten övergår till dig som kund i och med att transporten lämnar Kvantums varuutlämning. 

Hantering av personuppgifter

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och dina rättigheter, eller ställa en fråga, vänligen läs mer på www.ica.se/dataskydd.

Du ansvarar själv för att uppdatera dina uppgifter via kontakt med ICA Kvantum Gränby. Vi ansvarar inte för konsekvenser på grund av inaktuella kunduppgifter, till exempel felaktig leveransadress, telefonnummer eller e-postadress.

Ångerrätt

Det är viktigt för oss att du är nöjd med din catering. Är du inte nöjd ber vi dig kontakta oss direkt så ser vi till att så snabbt som möjligt försöka hitta en lösning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vad som anses vara en lämplig lösning i varje enskild situation.

Försäljningen av catering via ICA Kvantum Gränby omfattas inte av ångerrätt enligt distansavtalslagen (lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler). Du kan läsa mer om ångerrätt och vilka varor och tjänster som är undantagna från ångerrätt på Konsumentverkets hemsida.

Kontakta oss

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på 018-566057.